Za mala srca Klaićeve

MAKlaiceve

Na prijedlog studenata okupljenih u grupi za promicanje i zaštitu prava pacijenata Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, Zaklada "Hrvatska kuća srca" pokrenula je 25. svibnja 2013. humanitarnu akciju "Za mala srca Klaićeve".

Prikupljenim je sredstvima kupljen 24 satni mjerač tlaka za potrebe Kardiološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb, a Zaklada "Hrvatska kuća srca" je iz vlastitih sredstava kupila još jedan 24 satni mjerač tlaka i EKG. Uređaji su donirani bolnici u Klaićevoj na prigodnoj konferenciji za medije, 27. lipnja 2013.

Donaciju je sanacijskom upravitelju bolnice Osmanu Kadiću svečano uručio upravitelj Zaklade akademik Davor Miličić u društvu predstavnice Pravne klinike studentice Marine Petrić i pritom istaknuo: "Ovo je svakako i naša velika prilika da educiramo javnost kako od kardiovaskularnih bolesti obolijevaju i djeca. Postavljanjem dijagnoze već u dječjoj dobi i modificiranjem rizičnih faktora tijekom odrastanja direktno smanjujemo nastanak preuranjenih kardiovaskularnih bolesti".

O važnosti donacije za rad Kardiološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb koji provodi dijagnostiku i liječenje djece sa strukturnim srčanim manama, poremećajima srčanoga ritma, hipertenzijom, kardiomiopatijama te srčanim problemima u sklopu različitih bolesti, govorio je Osman Kadić: "Kontinuirani razvoj dijagnostike, medicinske opreme i kardijalne kirurgije značajno unapređuje pedijatrijsku kardiologiju u području fetalne, neonatalne i rane dojenačke dobi. Kao ravnatelja posebno me veseli što smo, uz pomoć Zaklade Hrvatska kuća, napravili novi korak u stvaranju kvalitetnije podloge za rano otkrivanje bolesti srca kod djece, a kako bi što ranije počeli s potrebnom terapijom i osigurali veći uspjeh liječenja."

Pravna klinika

Please publish modules in offcanvas position.