Cestovna utrka 162 stube 2014.

U organizaciji Zaklade Hrvatska kuća srca i Sport Mef-a (sportske studentske udruge pri Medicisnkom fakultetu u Zagrebu), a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održava se i ove godine cestovna atletska utrka 162 stube, u subotu, 22. veljače 2014. s početkom u 12 sati na Šalati.

Utrka se održava radi promocije zdravlja i sporta kao prevencije kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti i iniciranja kretanja kao jednog od osnovnih čimbenika zdravlja. Održavanjem fizičkog postižemo i mentalno zdravlje, a skrb o tijelu je najbitnije što se želi promovirati.

Staza je duga 4500 metara, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja “Andrija Štampar”. Utrka je posebna jer su u stazu uključene stube, njih 162 po kojima je i dobila ime.

Pravo sudjelovanja na utrci imaju svi koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje, a sudionici se natječu u dvije kategorije, apsolutnoj i kategoriji medicinara.

Pozivamo građane da sudjelovanjem u utrci učine nešto za svoje zdravlje i pridruže se gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću koji će kao i svake godine osobno sudjelovati u utrci.